سیم جوش co2 چیست؟

سیم

سیم جوش co2 چیست؟

معرفی سیم جوش co2 و کاربرد های آن در جوشکاری

سیم جوش CO2 که در اصطلاحات تخصصی جوشکاری MAG نامیده می‌شود تحت پوشش فرایند GMAW یا جوشکاری قوس الکتریکی با گاز محافظ است. در این نوع جوشکاری برای محافظت از حوضچه مذاب از گازهای فعال استفاده می‌کنند CO2 یا گازکربنیک به‌عنوان گاز فعال این جوشکاری است که گاهی با گازهای خنثی مانند آرگون ترکیب می‌شود.
سیم جوش CO2 که در اصطلاحات تخصصی جوشکاری MAG نامیده می‌شود تحت پوشش فرایند GMAW یا جوشکاری قوس الکتریکی با گاز محافظ است. در این نوع جوشکاری برای محافظت از حوضچه مذاب از گازهای فعال استفاده می‌کنند CO2 یا گازکربنیک به‌عنوان گاز فعال این جوشکاری است که گاهی با گازهای خنثی مانند آرگون ترکیب می‌شود. CO2 زمانی که به‌تنهایی استفاده می­شود برای جوشکاری گوشه فولادها گزینه مناسبی می‌باشد؛ اما در ترکیب با آرگون در جوشکاری شیار فولادها کاربرد دارد.

علت استفاده از گاز محافظ در این نوع جوشکاری برای خروج گازها از حوضچه مذاب است تا تخلخل‌های گازی ایجاد نشده و جوشکاری ایده آلی تحویل داده شود، این مزیت درنتیجه میزان جریانی زیادی است که در هنگام استفاده از گازکربنیک مصرف می‌گردد و این افزایش جریان سبب تلاطم زیادی در حوضچه می‌شود. تلاطم منجر به صعود گازهای حوضچه به سطح و خروج آن‌ها می‌گردد.

سیم جوش co2 چیست؟

انواع مختلف سیم جوش و کاربرد آن ها

سیم جوش ها انواع مختلفی دارند که هر یک از آن ها با توجه به ویژگی هایی که دارند برای جوشکاری فلزات با پایه آهنی یا غیر آهنی مناسب هستند. از سیم جوش ها در صنایع خودروسازی، حمل و نقل و ساخت تجهیزاتی مثل مخزن تحت فشار و مبدل های حرارتی استفاده می شود. در ادامه با پنج مدل از انواع سیم جوش ها و کاربردشان آشنا خواهیم شد.

1- سیم جوش CO2

از این نوع سیم جوش برای انجام جوشکاری های یکنواخت استفاده می شود. سیم جوش co2 را با ترکیب گاز آرگون یا  CO2 به کار می برند. ایجاد جوش های یکنواخت و سرعت بالا از ویژگی های جوشکاری با این سیم جوش است. سیم جوش CO2 در سایز های مختلف و آلیاژ های متفاوتی وجود دارد که انتخاب آن به جنس و نوع سازه بستگی دارد.

2- سیم جوش میگ-مگ (Mig-Mag)

این نوع سیم جوش در چند نوع، بدون آلیاژ، کم آلیاژ، آلیاژ برای فولاد ضد زنگ و آلیاژ پایه نیکل وجود دارد. در فرایند های جوشکاری با این سیم جوش از قوس الکتریکی به عنوان منبع استفاده می شود.

سیم جوش در این روش با سرعتی معین به حوضچه جوش انتقال داده می شود. به منظور جلوگیری از ورود هوا و آلودگی فلز، از یک گاز محافظ طی فرایند جوشکاری استفاده می شود.

3- سیم جوش توپودری

این نوع سیم جوش شباهت بسیاری به سیم جوش مگ دارد. سیم جوش تو پودری به شکل لوله تو خالی می باشد که درون آن پودر خاصی قرار گرفته است. پودر موجود در برخی از این سیم جوش ها، هنگام جوشکاری تصعید شده و وظیفه محافظت از حوضچه جوش و قوس الکتریکی را انجام می دهد.

سیم جوش co2 چیست؟

4- سیم جوش زیر پودری

از سیم جوش زیر پودری که در چند نوع بدون آلیاژ، کم آلیاژ و آلیاژی فولاد ضد زنگ ساخته می شود در جوشکاری های سنگین، مثل جوشکاری راه آهن و صنایع کشتی سازی استفاده می شود. ایجاد جوش یکدست و سرعت بالا از مزیت های استفاده از سیم جوش زیر پودری است.

5- سیم جوش تیگ

جوش های ایجاد شده با سیم جوش تیگ به علت استحکام بالا، مقاومت در برابر ضربه و ترک و دارا بودن داکتیلیته، در جوشکاری هایی مانند فولاد های ساختمانی، مخازن تحت فشار و … استفاده می شوند. سیم جوش تگ نیز در چند نوع بدون آلیاژ، کم آلیاژ، آلیاژ برای فولاد ضد زنگ و آلیاژ بر پایه نیکل ساخته می شود.

نکات جوشکاری با سیم جوش CO2

از جمله نکاتی که در هنگام جوشکاری با سیم جوش CO2 باید رعایت شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • استفاده از سیم جوش CO2 در تانک‌های حاوی کروزون بسیار خطرناک است .
  • اتصال برق باید به‌طور دائم توسط جوشکار بررسی شود.
  • سیم جوش نباید در معرض مواد آتش‌زا قرار گیرد.
  • بهتر است برای جلوگیری از مشکلات احتمالی عصبی ناشی از ایجاد صدا، اپراتور مراقب جریان‌های الکتریکی باشد.
  • برای اکثر جوش‌های میگ، جریان الکتریسیته مستقیم (DC)به این صورت است که سیم جوش نقطه مثبت و قطعه فلزی نقطه منفی است

 

در حال ارسال
نقد کاربر
0 (0 رای)
تکنو تامین
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *